Lördagen ställde jag ut i Larv på SKK´s utställning. Elektra blev etta i unghundsklassen för tikar med en slät etta. Kritik: feminin, tillräcklig stomme med passande volym, öppet vinklad fram, tillräckligt bak. Fin överlinje, mycket vackert huvud, utmärkta öron fina och rundade, bra päls. Hon visade sig inte riktigt i stegen då hon ju höglöper och nosen gick mer i backen än upp. Är ändå nöjd med min lilla tjej. Appo fick en 2:a, men kritiken var ändå fin. Medelstor, önskar lite större stomme, passande volym, väl format huvud, naturligtvis ännu omogen pga åldern, vackra ögon, trevligt temperament. Även han hade inte lust att springa ordentligt, klart att det är stressande att det var så många löptikar runtomkring. Stackars liten.

Till söndagens utställning i Skara, SLK Västra distriktet hade jag anmält alla mina tre: Appo, Catalina och Elektra. Appollon fick dock inte följa med då han inte sov alls under natten utan bara trånade efter Elektra. Han var så trött så han hade inte visat upp sin bästa sida i ringen. Det var bättre för honom att stanna hemma. Så vi for iväg med tjejerna. På vägen mötte vi upp Azze och hans fodervärdsfamilj. För han var också anmäld. Vi fick en jättetrevlig dag.

Azze vann i juniorklass hanar och fick HP med denna kritik: Medelstor lovande unghane, tillräcklig könsprägel, bra huvud och uttryck. Välplacerade öron, tillräcklig benstomme, bra vinklad, utmärkt päls, rör sig väl, bra temperament.

Därefter var det Elektras tur, hon fick för dagen en 2:a i unghundsklassen. Ungtik av bra storlek, välplacerade öron på ett bra skalltak, något kort i nospartiet, omvänd sax, bra rygglängd, tillräcklig benstomme, bra vinklad, lite lösa rörelser, kan bero på att hon är i löp, bra päls, trevligt temperament.

Sist ut var Catalina, en 1:a i kvalitet i öppen klass men oplacerad i konkurensen. Tik av bra storlek, mycket god typ, feminin, välkroppad, bra benstomme, öppen päls för dagen, rör sig bra i sidan, lite trångt bak, trevligt temperament.

Till min glädje upptäckte jag att Catalinas båda kullsyskon dök upp med sin ägare Pia Mårtensson, så vi fick tagit några syskonfoton. Tur Pia var så förutseende så hon hade med sin kamera när jag glömt min hemma.

Från vänster: Lapplyans Queen of Oldsmobile och sedan Catalina

Från Vänster: Oldsmobile, Mustang och Catalina