Nu är helgen överstökad och man känner sig relativt mör i kroppen. Har dock haft en mycket trevlig helg vid Skara brukshundsklubb och Västra distriktets tävlingar i helgen. Under lördagen gick Lapphunds DM:et (distriktsmästerskapet) av stapeln och det var många duktiga ekipage som tävlande i både lydnadsmomenten, rallylydnad och agility. Jag och Kaisa bjöd på en uppvisning i rallylydnaden, vi är nätt och jämt klara med nybörjarkursen och hade inte tränat så mycket utan godis alls vilken märktes på fröken som snabbt tappade intresset för både banan och matte. Vi tog oss iaf runt och blev en erfarenhet rikare. Bara fortsätta träningen. smiley

Söta Kaisa vilar i funktionärstältet där matte arbetade under helgen. På söndagen ställdes hon ut i öppen klass för Göran Hallberger och fick excellent och blev 3:e bästa tik i klassen av 15 stycken.

Min avelshane, Magiica´s Asterion, som bor hos fodervärd ställdes ut i Roskilde under både lördag och söndag. Han är redan svensk och finsk champion så nu provar de lyckan i grannländerna. Tyvärr räckte det inte ända fram utan han fick nöja sig med ett excellent under båda dagarna. Grattis till er ändå, han är en riktig snygging.

Väl hemma i Vargön fick jag åter igen möjligheten att gosa med Uffe – Magiica´s Riekko som är på besök i ett par dagar då husse och matte är på resa. Han är så snäll och go och kom direkt ihåg sina favoritställen här hemma från uppväxten. Vedkorgen, ja den ska man sova i.

Söta Uffe! En liten kille som nu busar runt med Ravna och Ådi för fullt här hemma. Valparna i r-kullen är nu 12 veckor gamla och alla har fått sin omvaccinering. Uppdateringar från deras nya familjer strömmar in och det går så bra för dem. Man saknar dem allt, men med dessa tre hemma nu och våra vuxna har vi händerna fulla.

Ådi har fått träffa sin nya familj och han flyttar inom kort till familjen Almér som ska vara fodervärdar åt honom. Det är en jättemysig familj och det känns tryggt att lämna honom till dem, och inte nog med det så hamnar han också i Vargön, nära och bra! Valpkurs är också redan inplanerad för killen, de kör igång nästan direkt efter han kommer hem till dem. Han är en trygg men bestämd kille, utan att vara stöddig. En riktig problemlösare, försök inte sätta honom innanför galler för han finner sig en väg ut. Så social och vill bara pussas och gosa. Denna killen är både smart och snygg. Vad må det bli av honom tro? Ska bli så spännande att se och få visa upp honom på utställning senare i höst då han har åldern inne.

Just nu återhämtar jag lite av andan och laddar inför helgen, då det är dags för träningshelg vid Trollhättans BHK. Har planerat köra rallylydnad och spår med Appollon och Kaisa. Först stundar ett par dagars arbete….