Nu var det ett tag sedan jag bloggade här. Julen är över och vi är redan inne på ett nytt år. Vart tog 2014 vägen?

Årets första utställning genomfördes på My Dog i Göteborg. Lapphundarna ställdes den 5 och 6 januari. Enda hunden som var anmäld från oss var Magiica´s Asterion som bor ute på foder. Den 5 januari fick han excellent med ck och placerade sig som 2:a i championklassen. I konkurrensen mellan hanarna blev han också 2:a och fick reserv cacib. Domare var Ambjörn Lindqvist.

På bilden: Magiica´s Asterion med sin handler Linda Ulriksen, samt representanter från Hills pet food. Det foder som Azze äter idag.

Den 6 januari var jag själv nere i Göteborg och tittade på bedömningarna. Då fick han excellent med ck och blev 3:a både i championklassen och i konkurrensklassen för hanarna. Domare: Nils Molin (?). Därefter deltog en del lapphundar i en domarexaminering som gick av stapeln efter bedömningarna var klara.

I övrigt sitter jag just nu och planerar årets aktiviteter. Viltspår står högst upp. Det blir en del utställningar även i år. Har inte riktigt planerat in allt än, men framförallt har jag tänkt visa upp Ådi och Ravvi. Vi planerar en kennelträff igen fram i slutet på april och valpplaneringen har tagit fart. Efter ett mycket trevligt och informationsrikt telefonsamtal med en uppfödarkollega känns det som en del bitar börjar falla på plats. Förhoppningsvis har jag snart hanhundsvalen klara till kommande kombinationer som planeras. Dock kan ju planer alltid ändras.

Om det blir kull i vår eller ej beror på hur det kommer att passa med mitt arbete, byter nämligen arbetsgivare inom kort. En spännande utmaning väntar.

Ha en god fortsättning på årets början. Vi återkommer med nyheter inom kort.