En härlig helg och måndag för oss, vi firar stort med god mat iaf smiley. Efter jobbet idag for jag iväg på ett inbokat viltspårsprov för anlagstest. Med i bilen var Staalon Elohopea och hennes dotter Magiica´s Ravna. På plats vid Ursand mötte domaren upp oss och vi gav oss ut i spåret.

Ravvi var först ut. Tar an och följer spåret kryssande, blir säkrare i sin spårning och tempot ökar. Går helt perfekt genom vinkel 2, återtar om möjligt i vind under spårgången. Markerar och finner viltdelen, spårtid 18 minuter i barrskog och bergsterräng. Spår i uppehåll och sol.

Ella blev på tur, halvt i sol, duggregn och till spöregn gick det i barrskog och snår, över kullar och dypölar. Tar an direkt och följer spåret i stort sett ua. Klarar vinkel 1 och 2 ua, avviker då och då men återtar snabbt självmant. Går först förbi, men markerar vinkel 3 perfekt, vänder och klarar sista vinkel markerar och finner viltdelen, spårtid 17 minuter.

Så nu har Ella och Ravvi också godkänt anlagsspår! 3 av 6 i R-kullen är klara för att tävla tillsammans med sin mamma.smiley

Den 7 juni var det utställning i Drammen i Norge. Magiica´s Asterion visades av min fodervärds dotter i championklass och fick excellent. Han slutade på en 3:e placering.

Samma dag i Sverige deltog vi vid Vänersborgs hundutställning. Anmälda var Magiica´s Appollon och Rubinii, båda killarna fick ett good av domaren Leni Finne och var klara för dagen. Oden (Ådi) visades upp av fodervärden Ulrika i juniorklassen och fick excellent. Han gick därmed vidare till konkurrensen för hanhundsklassen. Riktigt snygga killar deltog, Ådi blev 2:a i klassen och knep sitt första Cert!!