I helgen genomfördes en tvådagars kennelträff här på Magiica’s kennel. Vi hade en fantastisk helg ihop! Två härliga soliga höstdagar med finska lapphundar i skogen på Hunneberg för viltspår.

Dag 1 deltog 12 personer och 11 hundar, varav 3 valpar på 15veckor. Dag 2 deltog 9 personer och 9 hundar varav 2 av valparna ur vår senare kull (E). De små gavs miljöträning, lätta startövningar och korta pop-upp sök med roliga människor. Givetvis med massor av vila, där det fanns fullt av rörelse runtom för on-off knapps träning.

Kennelträffar anordnar vi varje vår och höst och däremellan en del andra aktiviteter. Helgens äldsta deltagare blir snart 11 år gammal och de tre yngsta blev 15 veckor gamla på söndagen. Lapphundarna är en fantastisk ras som gärna vill vara med sin ägare på äventyr, oavsett omfattning och inriktning. Jag och valpköpare från kenneln aktiverar hundarna med olika typer av träning så som spår, nosework, vallning, rallylydnad, draghundsträning och utställning för att nämna några områden. Självklart är våra närmsta hundvänner även medbjudna att delta vid dessa tillfällen, då vi alla brinner för samma intresse

ATT – TRÄNA – OCH – LEVA – MED – HUND!