Utställningsresultat
I lördags (29 april) var jag iväg på Svenska Lapphundsklubbens rasspecial i Skara med Magiica´s Lapinkoira Warga och SE VCH Oden. Övriga av mina var inte anmälda då de satt på sig ”strandkläderna”. Detta var första officiella utställningen för oss sen pandemin drog igång, så det var extra kul att komma iväg.

Warga ställdes i öppen klass tikar, en stor grupp, där hon fick VG (Very Good), lite för rund för dagen, med fin kritik: Feminin tik av mycket god typ, vackert huvud och uttryck, bra rygg och svans, bra kropp.

Oden ställdes i veteranklass där han fick tilldelat EXC och CK (Excellent och Cert Kvalité) och gick in i konkurrensklass hanar med en placering som 2 andra bästa hane. Han tävlade vidare mot bästa veteran tik inom finsk lapphund och tog då hem priset BIR veteran (bäst i rasen). Slutligen gick vi upp i BIS-finalen och tävlade mot bästa veteran på lapsk vallhund (inom svensk lapphund fanns ingen veteran anmäld), och tog placeringen BIS 2 (Best in Show). Kritik: Väl hopkommen veteranhane av utmärkt typ. Synnerligen välbevarad veteran,bra resning och rygglinje, vackert välskuret huvud, korrekt bett, välställda ben, bra, tassar, harmoniska rörelser.

Vi hade alla väder under den långa dagen, kyla, moln, sol, regn och stormvindar. Det var bara snön som lös med sin frånvaro. Tur vi hade med och förankrat utställningstält ordentligt. Hade en mycket trevlig dag ihop med bekanta, så roligt att se er alla igen.

Fårvallning
I april var vi iväg på fårvallning i Skaraborg med ett glatt gäng ägare och hundar. Magiica´s Ravna, M. Lapis Lazuli, M. Turmalin, M.L. Warga, M. Ranco, M. Septarian, Paukapää Muru och Raddna. April bjöd som vanligt på överraskande väder och slog till med ca 15 cm snö dagen innan vi skulle dit. Vi hade en lika fantastisk helg som vanligt och utöver vallning ingick praktiskt arbete med djuren och vandring i underbar natur.

Ögonlysningsresultat
Den 27 mars i år var vi iväg på ögonlysning vid NÄKK med goda resultat, samtliga hundar med friska ögon.

  • Staalon Elohopea UA (mor till R och W kullen)
  • Magiica´s Ravna UA
  • Oden (Ådi) UA
  • Magiica´s Lapinkoira Wargen UA