Helt plötsligt har ytterligare ett år passerat förbi och vi har hunnit in en bra bit på 2023. Nu ser vi med spänning fram emot årets aktiviteter, där vi startar med en resa till Jokkmokk i mars, men än är det några veckor kvar för annat.

Under förra året anordnades två aktiveringshelger med spår- och lydnadsträning, två helger med fårvallning samt en lapphundspromenad för Magiica´s valpköpare. Därtill deltog jag och några av våra valpköpare på Kennel Lihkku´s träningsläger. Utöver detta har vi som brukligt deltagit i viltspårskurs och lite andra träningar via externa aktörer. Inför 2023 finns en preliminär aktivitetsplan lagd, läs mer under ”Activities” på hemsidan.

Magica´s Lapis Lazuli genomförde i höstas godkänt anlagsspår i viltspår och är nu klar för att gå öppna spår. Även båda hans kullbröder tränas i spår, vilket är så kul att se. Vi mjukstartar årets spårträning i mars om marken är snöfri. Valpköpare som vill hänga med och lägga/gå spår är välkomna att höra av sig så bokar vi in några passande datum.
Detta gäller givetvis även om ni har några idéer på sådant vi kan hitta på ihop med hundarna utanför aktivitetsplanen.

Slutligen vill jag rikta ett stort tack till våra valpköpare. Ni är otroligt duktiga på att informera oss om hur ni har det tillsammans med era hundar och visa bilder på de roligheter ni är ute på. Ni hör även av er när ni vill rådfråga om något eller berätta något annat av vikt som rör hunden.

Magiica´s Septarian ”Ludde” ute i viltspår under Lappnosen, hösten 2022.