Idag kuskade jag ner till Göteborg för att ställa ut på MY DOG. Snöblask på vägen ner och ett par bilar i diket, men körde man sakta och försiktigt så gick det bra. Gav mig iväg redan vid halv sju imorse så vi hade god tid på oss. Elektra var lite sur över att matte knyckte med sig killen men hon fick snällt stanna hemma med hussesmiley.

Redan när det var dags att anmäla till utställningen bestämde jag mig för att Catalina (som var totalt pälslös) och Elektra (vilken jag visste skulle löpa i tiderna kring utställningen) fick stanna hemma. Så det blev bara jag och Appollon som for ner.

Vi var tredje hunden ut i ringen, så vid kvart över nio var det dags. Appollon fick en 1 i kvalité och slutade med en andra placering i unghundsklassen.

Fint huvud, korrekt bett, bra öron, bra skuldra, rygg och kors. Korrekt svans, goda rörelser från sidan, något trånga bak, tillräcklig bröstkorg, bra päls och färg, bra temperament.

Han är ännu under tillväxt och hanarna är ju lite senare i tillväxten än tikarna. Domaren tyckte han hade ett mycket fint uttryck. Efter vi var klara i ringen var vi och ett gäng andra finska lapparhundar med i ringen brevid där de hade examination för nya domare på rasen. De klämde och kände och vi fick springa fram och tillbaks för att de skulle få möjlighet att se rasen i sin helhet.

Efter detta tyckte båda jag och Appollon att det fick räcka, vi gav oss hemåt. Lillkillen ville inte sitta bak i selen utan skulle sitta fram med matte. Han somnade gott i passagerarsätet med huvudet i mattes knä. Där sov han hela vägen hem till Vargön. Lilla gosegrisen! Nu får han vila ett tag innan det är dags för nya utställningar och träningar i vår.