Idag var vi på Restads gård för Norra Älvsborgs kennelklubbs årliga utställning. Precis när jag åkt hemifrån ringde min fodervärd och talade om att det var bra lerigt och blött på utställningsplatsen efter nattens hällregn, så jag vände hem och hämtade stövlar och handdukar att ta med. Eftersom regnet även innebar att parkeringen var lerig och jag vet av tidigare erfarenhet att bilar brukar köra fast på planen så tog jag det säkra före det osäkra och parkerade uppe vid klubbstugan på asfaltsparkeringen.

Med tre hundar (Appollon, Catalina och Kaisa) samt en ryggsäck och tygbur knallade jag ner till utställningsplatsen. Mycket riktigt var det väldigt blött där nere.

Totalt var det 25 finska lapphundar med idag. Appollon var först ut av mina att gå in i ringen. För dagen blev bedömningen – good, han ville inte riktigt visa sig och dessutom var där många andra snygga hanar med mycket bättre vinklar än vad Appollon har. Fas han är min lille äppleskrutt och världens goaste för det.

I Kaisas klass för juniortikar var det 10 st inne. Kaisa visade sig jättefint och fick bra kritik. Dock tyckte hon att domaren var lite läskig när han kom och klämde på henne och kröp ihop lite. Vilket gjorde att hon inte gick vidare. Fast han sa att han tyckte hon var en mycket söt tik, vilket även kritiken visade. Det blev ett – very good med kritik som löd: Utmärkt huvud och uttryck, utmärkt päls, utmärkta proportioner, bra bröstparti, tillräckliga vinklar, utmärkta ben och tassar, mycket goda rörelser. På bilden nedan så har ni Kaisa och efter henne kommer hennes syster Paxa springande. Fotograf är Lena Enocksson som är Paxas ägare.

Sist ut var Catalina, för första gången i veteranklass. Just innan hennes klass startade gick den öppna klassen för tikar, och då passade även himlens portar på att öppna sig. Gud vilket skyfall!! Jag blev totalt sjöblöt in på bara kroppen. Vilken tur att jag tog med stövlar när jag istället glömde regnjackan.

Vädret till trots så sprang vi runt och showade. Catalina fick excellent och blev bästa veteran. Dock inget CK då hon för tillfället är totalt utfällt. Kritiken löd: Trevlig gammal dam med utmärkt huvud och uttryck, utmärkt hals, Bra proportioner, bra bröstparti, goda vinklar för åldern, mycket goda rörelser, inte i päls för dagen.

Azze var också på plats och ställdes ut idag. Han var ensam i championklassen och slutade sedan på andra plats i konkurrensen bland hanarna. Grattis!n