När jag skriver detta är påsken slut och det är dags att gå tillbaks till normal vardag igen. Njuter dock av ännu ett par dagars ledighet innan det är dags att börja arbeta igen på torsdag.

I måndags morse var valparna i R-kullen och veterinärsbesiktigades UA. De skötte sig exemplariskt hos veterinären. Väl hemma var det dags att börja ordna alla papper för Riekko skulle åka hem till sin nya familj redan vid lunchtid. Som de har längtat efter honom….

Lena Almius och Tomas Klasson med Riekko som numera kallas ”Uffe”. De bor utanför Uddevalla. Vi har turen att snart få träffa lille Uffe igen då han ska komma tillbaks en kort visit till oss när de åker på en kortare semestertripp för att hälsa på sin son i mitten av maj. Det ska bli så kul att träffa dem alla igen.

Nästa hane på tur att flytta blev Ranco som åkte på måndagskvällen, han fick åka lite längre med sin familj.

Här är Ranco med Peter och Carola Mooe från Helsingborg och deras son. De kallar Ranco för ”Boomoo”. Han har även fått en liten storasyster i ”Sylvia”, deras dotters hund som han busar runt med.

På tisdagsmorgon for min sambo och tre av kennelns vuxna hundar iväg till stugan vid kusten för att påbörja påskfirandet med hans föräldrar. Vid middagstid var det dags för Rania att åka hem. Matte Ann-Charlotte Törnkvist kom med sin son och det var ett glatt välkomnande de fick. Har lyckats att radera kortet på dem i mobilen men ni får hålla tillgodo med dessa bilder som matte sänt mig för att uppdatera mig på att allt går bra.

Rania bor nu i Långserud i Dalsland på en gård med nötdjur, får och hästar och en storasyster som heter Symphonie, en landseer på 3 år.

Sen var de bara tre….eller? Här hände det något och de förökade sig även om en till hade åkt. Mitt i valpflyttandet av min R-kull kom vårt nytillskott hem. Oden är född i Kulltorp utanför High Chaparall hos Emelie Grändevall. Hans mamma är Smarty´s Gaia och pappa är Black Track´s Nougat, två underbara hundar. Tisdagskvällen gick åt till att introducera killen med mina egna kvarvarande valpar, men det var inga problem.

På onsdag morgon blev det full fart igen på valparna och dags för Rubinii att fara hem till Uddevalla med sin nya familj, Marianne och Ulf Sjöö. Han har fått en lillebror i Moses, en 7 årig kleinspitz hane, en jättesöt liten kille och allt har gått så bra. Någonstans mitt i allt glömde jag att fotografera smiley men det kommer bilder sen. Ska be husse och matte om uppdatering.

När Rubinii åkt iväg hemåt Uddevalla packade jag ihop det sista och städade av så att vi skulle komma hem till ett rent hus utan tidningar på golven och galler smiley. Innan valparna sattes i bilen fick vi ett snabbt besök av en familj som kan tänka sig vara fodervärd och som gärna ville se våra hundar igen innan påskhelgen, därefter bar det iväg ner mot Kungshamn. Ravna, Oden, Rakki och Ella sattes in i bilburen i säkert förvar. Den värsta påsktrafiken hade inte hunnit komma igång och vi kom fram helskinnade.

På bilden ser ni Ravna och Oden som vilar i gräset och i bakgrunden Magiica´s De Hex från vår H-kull. Hon ägs av min svärmor.

Under långfredagen körde Gunnar Fingarsen ner från Oslo trakten i Norge till oss för att hämta hem Rakki. Vi hade ett mycket trevligt besök av honom hans väninna, Ellen Homdrom. Ellen är mor till Lena Homdrom Gustafson som äger den vita finska lapphunden Akita, som är med på bilderna med Rakki. Akita kommer från Vallarjäntans kennel i Karlstad och är några veckor äldre än honom, en riktigt go lekkamrat. Bilderna har jag fått från Lena.

Därefter flöt påsken lugnt och beskedligt framåt i fint väder. Jag och hundarna tog promenader kring Soteleden för att bara koppla av. Valparna (Oden och Ravna) fick dock stanna vid stugan eftersom de inte orkar gå så längt änsmiley. Kaisa och Elektra njöt av promenaden som gick över strandkanten, koängar och bergshällar.

Nu är påsken till sin ände och jag sitter hemma och dricker mitt morgonkaffe. Barnen har åkt till skolan och valparna sover. Njuter av lugnet och funderar på vad dagen har att erbjuda. Blir nog att rensa i lite tvätt och påta i trädgården. Så skönt att vara ledig!! Tror allt jag får skicka in lite fler semesterdagar snart igensmiley