I fredags for jag och sonen ner mot Skåne tillsammans med tre hundar i bilen, Kaisa, Ravvi och Ådi. Vid 20-tiden var vi framme vid Röstånga Camping och stugan vi hyrt. Vilken mysig liten hytta på 20 kvm vi bokat! I år valde jag en lite mer utrustad stuga med toalett och dusch för bekvämlighetens skull, helt klart värt de extra kronorna.

Lördag morgon var det dags för utställningen på Eslöv flygfält, ca 25 minuters bilfärd från stugan. Dagen gav inga större vinster, tikarna fick båda very good i sina klasser och blev oplacerade. Även Ådi fick very good, med en 3:e placering av hanarna i unghundsklassen.


Ådi i Eslöv Foto: Lykke Sörensson

Ådi i Eslöv Foto: Lykke Sörensson

Väl tillbaks i stugan lagade vi lunch och tog det lugnt en stund, innan kvällen vankades i goda vänners lag. På söndagen var det dags för SLK Södras rasklubbsutställning. Det fina vädret som utlovats var som bortblåst, mulet och regn var tydligen beställt. Först ut av våra hundar ställdes Ådi i unghundsklassen, 7 st fina hanar deltog, han fick excellent med ck och vann unghundsklassen! Så roligt! Väl vidare i bästa hanhundsklass blev han oplacerad, men tog hem reservcertet.


Jag och Ådi vid ringen i Röstånga, Foto Lotta Wilander.

Även denna dagen fick tikarna ett very good och var oplacerade i sina klasser.

Jag och Kaisa i ringen, Foto Lykke Sörensson