Idag är jag kraftigt tacksam över att det var igår (lördag 26 mars) som vi var iväg på MH. För just nu känns det som om vi går mot jultider igen, gud vad det snöar ute!! Tur att jag inte haft för bråttom och satt på sommardäcken utan fortfarande har vinterdäcken på. Vaknade upp imorse och var lite halvsnuvig så jag ställde in mina planer på att åka ner till SLK västras årsmöte. Med tanke på vädret så kanske det var lika bra att vara hemma, även om det känns trist att missa mötet. Nu sitter jag under en filt i soffan med två lapphundar på var sida i soffan, datorn i knät, samtidigt halvt om halvt kikandes på Sagan om ringen.

Jag fick i veckan förfrågan om att delta på ett uppfödar-mh för schäfrar, då några ekipage hade meddelat att de inte kunde delta. Eftersom jag letat runt efter tider ett tag tackade jag givetvis ja. Så vid kl 11.30 var vi på plats. ”Husse” följde med som resesällskap. Satt en stund vid solväggen ute på Tjörns brukshundsklubb och fikade innan det var dags för våra hundar att testas. Vi hade verkligen tur med vädret, soligt och precis lagom varmt (ca +10grader). Efteråt kändes det i ansiktet att man hade varit ute i solen ett par timmar.

Jag hade med mig Rödmossa Primadonna -”Elektra” och Magiica´s Appollon – ”Appollon” från min A-kull. Först ut var Elektra som tyckte det var jättekul att matte tog ut henne på något spännande. Speciellt roligt var det att jaga den ”flyende kaninen”…. Oj, vad det gick undan!! Spökena var allt liiiite läskiga så dem skällde hon på, medan hon snabbt släppte överaskningsmomentet med både overallen och skramlet fort. Dock var skotten nog det äckligaste, vilket hon blev berörd av. Något som jag redan förväntade mig, då hon tyvärr blev skrämd av barn som smällde av fyrverkerier i hennes närhet vid påsktid förra året. (Man borde förbjuda dessa smällare!!). Jag är ändå nöjd med resultatet och det ligger ungefär som jag hade tänkt. Så nu har Elektra – Känd mental status.

Nästa hund ut var Appollon, han är en kelgris av första klass och inte lika full av bus som Elektra vilket också märktes. Teststationerna betades av smärtfritt och när vi kom till skottmomentet kopplades han åter loss för att lekas igång. Här ansåg han att det var dags att leka av sig lite och gav sjutton i kamptrasan, tog ett aerovarv (smileytypiskt lapphundsracesmiley) runt klubbens träningsplaner, fick en stund knäck i öronen varav matte fick skämmas och gå och hämta honom. Nåja, när ordningen var återställt och vi åter var på plats på banan för skottmomentet så var det koncentration igen. Appollon däremot brydde sig inte nämnvärt om ljudet utan ville mest se vart det kom ifrån, sen återgick han till leken. Även Appollon har nu -Känd mental status.

Stolt över båda min hundar, mattes små pälsklingar!!

På bilderna nedan: Testledare Maria som försöker få igång Appollon till lek och Elektra med matte vid spökmomentet.