Magiica´s Hydra

Igår fick jag ett par bilder på Magiica´s Hydra – ”Sascha” som hon kallas. Sascha bor i Norge på Lapphundheimens kennel tillsammans med två andra lapphundstikar. Tack för bilderna Monica! Hon är verkligen en snygg tjej och välpälsad smiley. Kul att höra att allt är bra med henne och er. Sascha kommer säkerligen att bli en alldeles utmärkt lektant till er första kull som du planerar på en av hennes kompisar hemma på kenneln under året. Lycka till!

För övrigt planeras det för fullt för vårens aktiviteter. Vilka utställningar ska vi åka på, när var och hur kan kurser planeras in mm? I slutet på februari ska jag påbörja en spårkurs med Appollon, dels för att få regelbunden träning på viltspåret och dels för att det är bra om någon annan än jag själv lägger spåret så han får lite utmaningar. Därefter är det dags för valpkurs med småtjejerna. Jag hoppas dessutom att kunna få visa upp dem under året, tanken är att börja med några inofficiella shower för miljöträningens skull. Annars är det mest vardagslydnad som gäller nusmiley.

Nu har ju fröknarna bus bott hemma ett tag. Kaisa kom hem 28 november och Ella den 9 december i fjol. Det är spännande att följa dem och se hur deras personligheter utvecklas. De trivs jättebra ihop och med de andra i flocken.

Kaisa kallas för sötis, gullenos, men framförallt går hon under smeknamnet ”plirröga”. Varför undrar ni nog? Jo, sockersöt som hon är har hon dessutom de sötade ögon som får vem som helst att smälta. När hon ser på en, riktigt kisar hon med ögonen och plirrar med de långa ögonfransarna. Oj oj! Kaisa är lite lugnare än Ella och är den som först betraktar på håll innan hon beslutar om det är värt att gå fram eller inte. Hon är inte på något sätt feg, men väljer sina tillfällen. (Såvida det inte gäller mat! Det verkar inte finnas någon botten i denna lilla mage smiley. Tur matte har koll på ransonerna). Det bästa av allt är kvälls- och morgonmyset då burrar hon ner sig i våra täcken och väntar på att få en gosstund med klapp på magen.

Ella då? Jo fröken liten har också smeknamn, vilken hund får inte det? Vad ska man säga om henne, superglad och överlycklig jämt. Har Appollon som klar favorit här hemma, vilket inte alltid uppskattas av en morgontrött kille :). -Matte! Ta bort henne verkar han tycka men i själva verket låter han henne hållas med sitt pussande och pratade. Det är mest ett spel för galleriet för när de är ute busar Appollon för fullt med båda tjejerna. Han får tänka som så att det är inte varje dag man har en personlig tandborste, eller en värmekudde som ligger bredvid en. Ella är också den som håller koll på att flocken är samlad, är de inte det så föser hon gärna ihop dem. Vår lilla generalsmiley.

Mer om dem kommer framöver. Tills dess hoppas jag att vi ses på SLK VÄstras träff den 9 februari, då det är dags för agilityträning inomhus. Jag har tyvärr inte haft möjlighet att delta på deras tidigare träningstillfällen pga att det varit fullt upp på jobbet. Dock är denna dagen spikad sedan länge…

Ha det gott i vinterkylan!