Grattis Azze till ett underbart resultat idag, svensk utställningschampion och BIM. smiley

Idag var det dags för den årliga utställningen för Svenska Lapphundsklubbens västra avd på Skara brukshundsklubb. Även i år hade vi tur med vädret och hade en underbart trevlig dag tillsammans med andra lapphundsägare och hundar. Det är alltid lika trevligt att prata bort en stund.

Jag hade anmält både Kaisa och Ella i valpklassen och behövde därför lite handlerhjälp eftersom båda skulle in samtidigt i ringen. Tack Anne-lie Andersson för att du var så snäll och hjälpte till att ställa Kaisa (både idag och igår). Kaisa blev etta i valpklassen och Ella tvåa.

Här är ett par bilder från tjejernas bedömning, först några bilder på Kaisa.

Sen några bilder på Ella…

I öppen klass hanar ställdes min hane Magiica´s Asterion ut av sin fodervärd. Han fick excellent och vann klassen med ck. I konkurrensen tog han till min stora glädje sitt tredje Cert och blev därmed även Svensk utställningschampion!!

När det var dags för bedömningen av BIR och BIM tävlade Azze mot snygga tiken Smarty´s Gaia – ”Bonnie” som vann i tikklassen och tog sitt första cert idag. Grattis till Mimmi Grändevall och till Bonnie´s uppfödare Anne-lie Andersson. Tack för att du finns! Det var nog tur att vi höll i varandra under tiden för bedömningen när vi var så nervösa för våra ”valpar” därinne. Nedan en bild på rasvinnarna, BIM (Bäst i motsatt) SE UCH Magiica´s Asterion och BIR (Bäst i rasen) Smarty´s Gaia tillsammans med domare Ambjörn Lindqvist.