I helgen har det varit fullt upp precis hela tiden. Att man aldrig lär sig att inte boka för mycket smiley. Har haft så trevligt men känner man jag är sliten efter helgens tävlingar.

Startade lördagsmorgonen tidigt för att åka till utställningen i Borås. Mötte upp goa Anne-Lie i Vårgårda för att samåka resten av vägen. Hade en trevlig pratstund som vanligt. Väl nere satte vi upp hennes tält och tur var det för sekunden senare hällregnade det.

Kaisa fick excellent och placerade sig som 2:a i unghundsklassen. När bedömningen var slut på finsk lapphund samlades ett glatt gäng för en fikastund.

För en gångs skull fastnade jag på en bild som jag inte ser helt knäpp ut på. Fotograf: Pia Mårtensson

Kom hem vid 16.30 på eftermiddagen, slängde i mig lite mat och vilade en stund. Sen var det dags att svida om och dra iväg på nästa tävling, Springernatta. En 2-dagars viltspårstävling som anordnas årligen av springerklubben och äger rum på berget i Vargön.

Hade anmält Kaisa och Appollon till båda dagarna. Lördagen bjöd på vidare hällregn och markerna var så sura. Flertalet av deltagande hundarna (däribland även championhundar) fick tvåor eller till och med treor och en del nollades. Fast givetvis var det även många som fixade det med sin 1:a. Appollon spårade väldigt lugnt och metodiskt, tog alla vinklar, bloduppehåll och återgång. Dock tog han nästan 10 minuter mer än normalt på sig, vilket visar att det var svårt. Han fick verkligen jobba!

Han fick sin tredje 1:a på lördagen och kan därmed titulera sig Svensk viltspårschampion (SE VCH) nu.

Kaisa påbörjade spåret bra, men en bit in blev hon väldigt disträ så jag avbröt. Tror utställningen tröttade ut henne mer än jag hade räknat med. Vi fick dock möjligheten att ta de sista 50 metrarna i spårslutet fram till klöven så hon fick ett bra avslut. Kvällen blev lång, var inte hemma förrän vid 23.15 och stöp nästan i säng direkt.

Vid 07.00 ringde väckarklockan på söndagsmorgonen, rise and shine smiley. Samling tidigt på berget för utlottning av hundar på domarna igen. Både Kaisa och Appollon klarade sina spår idag, dock fick vi nöja oss med 2:a pris idag för dem. Appollon startade upp bra men hade inte alls samma drive som igår och jag fick säga till honom ett par gånger att du, vi är faktiskt här för att spåra. Kaisa som är nybörjare hon spårade som bäst där störningen var som störst. Spåren låg idag på blandad terräng (skogs- och sumpmark igår) ängsmark med hög växtlighet och in i lövskog med sumpmark där vi även stördes av vildsvinsspår. De hade varit där och bökat i jorden under natten.