September har bjudit på massor av aktiviteter och det är inte slut än. Till helgen far jag och Kaisa iväg med kompisar för att ställa ut i Eckerö på Åland i Finland. Vi håller tummarna för att det ska gå bra.

I mitten av september var jag nere i Skåne och ställde ut Kaisa och Catalina vid lapphundsklubbens rasutställning i Mjöhult. Azze var också med tillsammans med sina fodervärdar.

Azze ställdes ut i championklass och prestationsklass och fick excellent med en 4:e placering. Kaisa fick excellent och placerade sig som fjärde bästa tik i den öppna klassen. Här står vi i den enskilda bedömningen.Sen var det dags för Catalina i veteranklassen. Konkurrensen var stor då det var 7 tikar anmälda och Catalina fick bland annat tävla mot sin kullsyster Oldsan. Vi hade inga större förhoppningar med dagen då hon var i löp och relativt urfälld. Vi blev väldigt glada då Catta placerade sig som bästa veterantik med ck, systern blev 2:a och en släkting, Oinakka 3:a smiley. I konkurrensen bland alla tikar blev Catalina placerad som 4:a. Tikarna på första och andra plats var redan champions och pulsen steg. Certet gick för dagen till Stenseitens Dollari som blev svensk champion i och med detta. Reservcertet gick till Catalina, lite snuvad på mållinjen då hon har två cert sen tidigare men så kul att en tik på 9,5 år fortfarande har ”det där”, still going strong min guldklimp.smiley Därutöver blev hon även BIM veteran.