Vilken helg…. eller ska man säga vilka veckor. Under v 38 var jag och Anders iväg i Italien för att fira hans födelsedag med hans bror och sambo. Underbara dagar med god mat, dryck och vacker natur. För att inte glömma vilken avkoppling!

Väl hemma blev det ett par arbetsdagar innan det var dags att packa ihop för att fara till Ekerö show på Åland. Vi for iväg tidigt i lördags morgon och min egen födelsedag fick firas på resande fot smiley om man nu ska fira att man blir äldre? Med på resan var Kaisa och hennes mamma Freeze med sin ägare på Smarty´s kennel och mina fodervärdar med Asterion. Vi övernattade i ett trevligt stugområde utanför Ekerö och på söndagsmorgonen var det dags att bege sig till utställningshallen.

Vi var ute i god tid, först ut var hanarna. Azze blev 1:a med excellent och ck i championklassen. Hundarna höll väldigt god kvalité och championhanarna var mycket snygga. I konkurrensen mellan hanarna vann han åter igen och tog Cert och Cacib och blev finsk champion! En mycket glad uppfödare stod vid ringkanten och fodervärdarna tjöt av glädje. I tävlan om bäst i rasen blev han BIR, se bilden nedan. BIM blev Stenseitens Fiina Saana, ägare Ambjörn Lindqvist.

I öppenklass tikar fick Kaisa excellent och placerade sig som 4:a. Freeze fick excellent med ck, en 2:a placering i öppenklass och slutade som 4:e bästa tik i konkurrensen.

Kaisas kritik: Mycket goda proportioner, korrekt huvud och uttryck. Mycket bra has och rygg, bra kors. Välburen svans, välformad bröstkorg, tillräckliga vinklar, bra benstomme, rör sig med bra steg.

En mycket lyckad utställning!

Hemresan var dock mycket seg, först färja och sen många mil i bil. Var hemma vid
02.20 och kom inte i säng förrän en timme senare. Idag är jag tröttsmiley!

Sitter just nu och funderar på om det blir någon mer utställning i år eller inte? Vi planerar ju att para Ella nu i oktober och hoppas på valpar vid jul/ nyår.