Igår var jag iväg hela förmiddagen på viltspår med Kaisa och Appollon. Vi klarade oss ifrån det mesta av regnet och det var glada men trötta deltagare som kom hem vid middagstid. Appollon är lugn i sitt spårtempo, försiktig men väldigt noggrann. Förra året fick han sitt svenska championat. Här vilar han sig efter ett väl genomfört arbete igår.

Kaisa gjorde anlagsspåret i fjol och nu tränar vi in momenten ordentligt inför vårens tävlingar. Hon spårar snabbt och säkert. Igår gick det igenom sump- och lermarker. Bilden är dock tagen före spåret, ni kan ju tänka er hur hon såg ut efter.

När vi kom hem blev den en dusch av båda hundarna, välbehövligt!

Därefter tog jag tag i arbetet med att utöka valparnas hage. Idag är de 2 veckor gamla, större och mer rörliga så både de och tiken måste ha ordentlig plats. Min dotter hjälpte mig och ta enskilda kort på valparna som nu finns under valpsidan. Därefter fick de sin första kloklippning, oj vilka högljudda protester det blev, men de slipper riva mamma på magen när de diar eller fastna med klorna i filtarna.

Än finns några hanar lediga i kullen. Båda tikarna är redan tingade. Ring för mer information om ni är intresserade av valp.