Denna helgen har vi haft träningshelg med Trollhättans bhk. I fredags kväll samlades ett gäng på klubben för att prata om vad man hade för önskemål om aktiviteter under helgen. Vi hade en trevlig pratstund och ett glatt gäng tog en gemensam fika. Jag skrev upp mig, Appollon och Kaisa för spår under lördags förmiddagen och rallylydnad på eftermiddagen.

Kl 9.00 på lördagsmorgonen samlades skogsspårsgänget på Hunneberg vid parkeringen vid Prästeklev. En lämplig plats med varierande terräng att lägga spår i.

Några valde att gå personspår och jag la ut viltspår till mina hundar. Appollon gick klockrent! Så nöjd över hans spår, duktiga killen. Vi provade även på ett personspår, de första 50 metrarna gick bra, men sen började han vela så vi bröt spåret från resterande del.

Kaisa vimsade de första 75 m bara för det var så kul i skogen men därefter gick spårandet galant.

Därefter mellanlandade jag hemma för att släppa av en hund och rasta valparna. Sen begav vi oss upp till klubben och nästa moment, rallyn. Vid eftermiddagspasset höll Kaisa ut till kl 16 sen gav vi upp för dagen. Det blev platsliggning, skotträning, hinderhopp och ett par rundor på rallybanan som idag trots den höga värmen gick över förväntan.

Min plirröga sitter i skogen och väntar på sin tur på banan.

Vi skrev upp oss för spårövningar och rally även inför söndagen och for hem för dagen. Hemma blev det lite go mat och tv innan sänggående. Väckarklockan ställdes, men ack den hörde jag inte och försov mig! Vi skulle ha träffats kl 9 på klubben för att bestämma dagens spårplats, men då jag vaknade så sent så hade de andra redan farit iväg. Valde därför att inte jaga rätt på dem utan åt frukost i lugn och ro och gick därefter ut i min egen lilla spårskog vid hemmaplan och la ut ett par långa spår och ett kort nybörjarspår till valparna. Ambitionen var att ta med dem men det var så varmt så de slapp undan idagsmiley. Istället dammade vi av ”morsan”, Ella som efter 3 månaders mammaledighet fick gå sitt första långa spår någonsin. Innan parningen och valparna har hon bara gått nybörjarspår och tränat på vinklar mm. Vad lycklig hon var av att få komma ut i skogen och spåret gick lugnt och metodiskt från början till slut. Klöven blev funnen utan problem.

Näste hund i spåret blev Appollon som gick sitt andra spår för helgen, denna gången med stor retning för när jag la ut spåret korsades det av en husse som var ute och gick med sina två löpande sheltietikar. Han stannade upp vid stigen och nosade lite, men satte snabbt ner nosen igen och spårade vidare. Duktig kille, för nog gillar han snygga tjejer alltid…….

När spåren var avklarade var klockan redan efter 15 så det kändes sent att köra upp till klubben för rallyn, då det blev en tur i trädgården men Kaisa och repris på gårdagens bana som hon verkade tycka vara rolig. Nu kopplar vi av och njuter av resten av söndagen efter ett gott helgarbete!