Nu i helgen 27-28 juni genomfördes den årliga tvådagars viltspårstävlingen på Hunneberg, sk Springernatta. Jag deltog båda dagarna med tre av våra hundar från kenneln. På fyra tävlingsstarter kammade vi hem fyra ettor, dvs godkända resultat.

Under lördagen gjorde Staalon Elohopea ”Ella” sin första öppna tävling, vi startade vid ca 19.30. Hennes spår var lagt på Halleberg och gick i ganska tät terräng och torrt i backen. Därefter körde vi åter till Hunneberg där Appollons spår skulle vara. Efter lång väntetid gick vi ut ca 22.30 i halvmörker, med stor viltstörning, dyiga pölar, skog med snår och öppen terräng.

Det blev en lång kväll och vi landade hemma trötta runt halv tolv på natten.
Idag var det dags för andra rundan och det var Ravvis tur att testa spår, myrmark och skog.

Både matte och hund blev blöta om fötterna men vi fann fram. Appollon körde nästa spår i skogsmark.

Nu är vi hemma igen efter prisutdelning och bara slappar oss, helt klart en bra tävlingshelg.