Vilken varm dag! > + 30 grader Puh! Spännande aktiviteter och ett lite mindre spännande slut på dagen. smiley

Åkte iväg vid 8-tiden i morse mot Ulricehamn (Komskälet) och ”Hundens dag i Mastunga” för att göra björntest med några av hundarna. På plats mötte jag upp Pia och Anette med deras hundar. Därefter traskade vi ut i skogen för testet. Några ekipage hade redan gjort sitt test och ett par hann vi se innan det var vår tur. Många hundar försökte fly ut ur hägnet.

Först ut av mina hundar var Kaisa, till en början nosade hon runt på allt annat men gav upp ett par skall för att visa att hon noterat björnen på linan (linbjörn). Efter ungefär halva tiden stannade de björnen mitt på stigen och föraren, dvs jag, fick gå förbi. Kaisa travade då med mig fram, gav björnen ett par skall och sen gick hon mot utgången ihop med mig. Tror inte hon var speciellt rädd eller imponerad. Mattes tjej smiley.

Därefter var det dags för Appollon. När björnen drog igång tittade han först bara sen skällde han lite smått. Jag gick förbi björnen över till andra sidan och väntade, han kom sakta efter, riktigt smög sig på björnen som stod ”stilla”, luktade och tittade, skällde lite smått och när den rörde på sig gick han lite osäkert bak och kom runt efter mig. En helt sund reaktion enligt mig.

Detta var första gången jag någonsin provade på björntest, spännande! Nästa gång tror jag vi tar gristestet istället, då det finns massor av vildsvin i markerna kring Vargön.

Efter vi var klara tog vi en fika och pratstund innan det var dags för hemfärd. Snacka om att bilen var en bastu. Åkte hemåt och när jag kom till Koberg blev det stopp, en olycka hade inträffat och folk diregerade om trafiken in på en avstickare (grusväg) för att sedemera kunna köra ut på stora vägen lite längre fram. Vilka köer! Ungefär i mitten av bilkön ser jag hur det börjar ryka på motorhuven, kikar temperaturmätaren som är i topp! Bilen kokar! Som tur var kom vi ganska snart därefter framåt i kön och jag kunde köra ut i skuggan och stanna bilen. Vattnet sprutade och det pös ånga hej vilt. Upp med motorhuven, av med locket och i med friskt vatten som jag fick av en närboende på platsen. Sista biten hem gick med full värme i bilen för att avlasta motorn (som om det inte redan var varmt ute) och fullt nervevade rutor. Nåja det gick bra, vi kom hem, och bilen ja den är fortfarande hel. smiley