Under helgen den 2 och 3 juli genomfördes viltspårstävlingen ”Springernatta” här på Hunneberg/Halleberg i Vargön. Vi deltog under båda dagar med våra hundar Magiica´s Appollon och Magiica´s Ravna.

Tävlingen startade lördag kväll vid kl.19:00 och de tävlande fick tilldelat sina domare. Våra spår låg på Halleberg så vi for dit upp från Bergagården. Under natten före tävlingen och tidigt på morgonen var det hällregn så jag visste att detta skulle bli svårt. Appollon var först ut, lite svårstartad, men sen gick det sakta men säkert framåt. Vi hann med spåret inom utsatt tid. Sen var det dags för Ravna. Hon tog an spåret lite försiktigt, det var ett bra tag sedan vi spårade sist, men när väl det gick upp för henne vad vi var där för att göra gick det fint. Även hon kom i mål utan vare sig förarhjälp eller domarhjälp. Så vi var nöjda med kvällen.

Söndagens spår var svårare, med allt regn som fallit och trötta hundar vimsade de bort sig båda i första tredjedelen av sina spår. Ravna lyckades dock ta sig lite längre än Appollon som inte alls ville spåra för dagen. Detta resulterade i att jag som förare bröt proven då det kändes bäst för hundarna.

Vid prisutdelningen fick vi iaf med oss två stycken 1:a pris för lördagens spår, ett till varje hund. Så vi är nöjda. Tack till alla eldsjälar som anordnar denna tävling, som alltid ett väldigt trevligt arrangemang och många trevliga samtal.