Den 13-14 maj var jag iväg på ett nytt vallningsläger. Blev så glad när jag fick möjligheten att boka in en instruktör i Skaraborgstrakten att valla får hos, då detta är på betydligt närmare håll från oss än tidigare kurshelger vi varit på. Dessutom är det intressant att se hur olika instruktörer lär ut. Man får med sig många tips och lärdomar från var och en som man sedan kan ha god nytta av.

Denna gången hade jag med mig Ella (Staalon Elohopea) och vår foderhane Ådi (Oden) som deltog tillsammans med hans matte. Ådi har varit med och vallat får tidigare i Uppsala förra våren med mig och Ravna, men för Ella var det debut. Förutom våra hundar deltog 4 andra lapphundar som ägs av goda vänner till oss.

Vi hade en riktigt intressant helg. Uppstart lördag morgon med teoridel. Därefter fick vi testa på olika praktiska delar ute i fårhagen, både utan och med hund. Måste säga att det gick betydligt bättre att flytta fåren med hund än utan. Genom att först låta oss deltagare testa på att hämta och driva fåren själva fick vi en bättre inblick i hur djuren tänker och reagerar.

Redan den 3 juni är det dags igen, då har jag bokat in en prova-på-dag för våra valpköpare och bekanta för att testa även dessa lapphundar om vallningsintresse finns.

Mer om våra vallningshelger finns att läsa under aktiviteter på www.magiicas.com

På bilden: Staalon Elohopea ”Ella” i arbete.