De senaste veckorna har farit iväg i all hast. Jösses snart är det semestertider. Då ska vi passa på att njuta. Tack alla för era uppdateringar kring T-kullen. Känns så härligt att få höra att de alla tagit flytten till sina nya hem med ro. Busar, äter, sover och utforskar världen med en stor trygghet.

Jag och mamma Ravna har tagit tag i träningen igen efter valpledigheten, det har hunnit bli några nosework kvällar och fler är inplanerade. Tanken är att få klart ett doftprov inom snar framtid för att sedan komma ut på tävlingsbanan. I Nose Work får hunden använda sitt luktsinne, hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans.

Första helgen i juli var vi ute i skogen på Hunneberg/ Halleberg för en tvådagars viltspårstävling, ”Springernatta”. Där deltog Magiica’s Lapinkoira Wargen ”Izzy”, hans mor Staalon Elohopea och Oden ”Ådi” samt Magiica’s Rubinii som deltog en dag (söndag). Ådi och Ella gick kvällsspår på lördagen och fann båda fram till klöven. Ella lyckades dessutom sätta nosen i ett jordgetingbo (dock ej stucken), men spårade därefter lugnt vidare. Det var mycket torrt i backen så hundarna fick verkligen arbeta.

Resultet blev följande; Staalon Elohopea ”Ella” tog två 1a pris i öppen klass viltspår. Hennes och Chancas son Magiica’s Lapinkoira Wargen ”Izzy” fick nattspår under lördagen och nollade men på söndagen knep han sin första 1a. Ådi och Magiica’s Rubinii tog idag var sin 2a under söndagen, medan Ådi fick en 3a under lördagen, lite ofokuserad och svår mark.

Magiica´s Lapinkoira Wargen.

I dagarna har Ådi haft tikbesök av Lapptussen Hwin, nu hoppas vi på valpar i september på kennel Lapinluna´s. Är ni intresserade så besök deras webbplats www.lapinlunas.se

Ådi och Heli, juli 2017.

Ikväll har vi varit iväg på planeringsmöte, håll koll på våra kommande aktivitetsplaner i höst!